news

03-10-2019 12:46

Gaiteta

Ondanks de coronacrisis heb ik toch een compositie geschreven voor cello solo voor Isabel Vaz, ze gaat het binnenkort doorspelen.
Het idee is gebaseerd op Galiciaanse cantigas van rond 1300 en ook in deze middeleeuwse  stijl geschreven.
Het stuk gaat over een jonkvrouw op haar kasteel. Ze heeft een afspraakje met haar minnaar en het stuk gaat over de dag voor het nachtelijk avontuur. Begint met de zonsopgang en eindigt met de zonsopgang de dag erna. 
Ook heb ik van dit stuk een bewerking voor carillon gemaakt, Janno den Engelsman gaat het binnenkort doorspelen, dus nog even afwachten wanneer de musici tijd hebben. Wordt binnenkort uitgegeven.

 

Album 25-26-27 ontvangen van de uitgever.

Farewell without words voor orgel
Alvìsmàll voor fluit of theremin of viool en harp of piano
Zodiac voor fluit en piano

 

The Shadow (de Schaduw) sprookje van H.C Andersen

Voor fluit en basfluit. Wordt in april verder bekeken en ingestudeerd Door Marco Schaap en zijn lerares .
binnenkort meer hierover.
 

Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor  kamerkoor SATB  afgerond.  Het stuk heet: Chant de Printemps. Ik heb hier 5 maanden aan gewerkt en meerdere besprekingen met Mark van Platen gehad en het is een uitdagende compositie geworden voor een heel goed koor. Een hedendaagse compositie op een oud gedicht. Een compliment gehad van Mark Versteeg dat het een prachtig koorwerk is. Peter Paul van Beekum zet het binnenkort op de lessenaar van het Helmonds kamerkoor dus even afwachten, maar toen kwam corona. Het stuk is goed ontvangen en ik krijg volgende week een voorlopige opname van de eerste twee coupletten.