news

03-10-2019 12:46

Gaiteta

Ondanks de coronacrisis heb ik toch een compositie geschreven voor cello solo voor Isabel Vaz. ze gaat het tzt uitvoeren. 
Het idee is gebaseerd op Galiciaanse cantigas van rond 1300 en ook in deze middeleeuwse  stijl geschreven.
Het stuk gaat over een jonkvrouw op haar kasteel. Ze heeft een afspraakje met haar minnaar en het stuk gaat over de dag voor het nachtelijk avontuur. Begint met de zonsopgang en eindigt met de zonsopgang de dag erna. 

 

Ook heb ik van Gaiiteta een bewerking voor carillon gemaakt, Janno den Engelsman heeft het al doorgespeeld en vind het een heel goed stuk voor carillon. Het zal in mei 2022 gespeeld worden in Bergen op Zoom op het carillon van de Peperbus.  Dan heb ik nog een bewerking gemaakt voor bas klarinet dit stuk heeft een andere titel op aanraden van de uitgever. En op aanraden van Peter Geijsels heb ik het stuk bewerkt en hij heeft me goede raad gegeven.

Alle drie de stukken worden tzt uitgegeven.

 

Album 25-26-27 ontvangen van de uitgever.

Farewell without words voor orgel
Alvìsmàll voor fluit of theremin of viool en harp of piano
Zodiac voor fluit en piano

 

The Shadow (de Schaduw) sprookje van H.C Andersen

Voor fluit en basfluit. ik zoek nog uitvoerders. In 2020 gemaakt en toen viel het doek.
het stuk wordt wel tzt uitgegeven
 

Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor  kamerkoor SATB  afgerond.  Het stuk heet: Chant de Printemps. Ik heb hier 5 maanden aan gewerkt en meerdere besprekingen met Mark van Platen gehad en het is een uitdagende compositie geworden voor een heel goed koor. Een hedendaagse compositie op een oud gedicht. Een compliment gehad van Mark Versteeg dat het een prachtig koorwerk is. Peter Paul van Beekum heeft het op de lessenaar van het Helmonds kamerkoor gezet en het is goed ontvangen maar helaas kwam corona dus afwachten wat er verder gebeurd.

Ook dit stuk ligt bij de uitgever en wordt tzt uitgegeven.