News

nieuwe composities

03-10-2019 12:46

Skyggen (de Schaduw) sprookje van H.C Andersen

Voor fluit en basfluit. Wordt in april verder bekeken en ingestudeerd Door Marco Schaap en zijn lerares .
binnenkort meer hierover.
 

Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor  kamerkoor SATB  afgerond.  Het stuk heet: Chant de Printemps. Ik heb hier 5 maanden aan gewerkt en meerdere besprekingen met Mark van Platen gehad en het is een uitdagende compositie geworden voor een heel goed koor. Een hedendaagse compositie op een oud gedicht. Een compliment gehad van Mark Versteeg dat het een prachtig koorwerk is. Peter Paul van Beekum zet het binnenkort op de lessenaar van het Helmonds kamerkoor dus even afwachten. Het stuk is goed ontvangen en ik krijg volgende week een voorlopige opname van de eerste twee coupletten.

 

Rainbows

Momenteel heb ik een compositie voor Trio Kodama afgerond: Momoko Noguchi | viool, Elisabeth Runge | altviool, Mileva Fialova | cello. (Alle drie deze dames spelen in het residentie orkest. )  
Momoko komt uit Japan, Elisabeth uit Duitsland en Mileva uit Tjechië.
De compositie gaat over de drie landen waar de spelers vandaan komen en die landen zijn verbonden door denkbeeldige regenbogen. Het stuk bestaat uit een intro en drie delen. In elk deel vertelt één speler over zijn land en de anderen luisteren en spelen mee. Tussen de delen klimmen ze  (denkbeeldig) tegen de  de regenboog op Pizz. en glijden er aan de andere kant weer af Gliss. en zo komen ze in het volgende land.  De compositie is enigszins gebaseerd op de volkliederen van de landen en moet ook uitdragen dat in muziek ieder wordt verbonden, wat voor taal je ook spreekt en waar je ook vandaan komt. De compositie is soms een beetje speels, maar is wel een hedendaagse compositie. 
Binnenkort. Helaas gaat dit niet door, want een van het trio is er mee gestopt en het zal moeilijk zijn een ander trio te vinden.  5 maanden werk is best een desillusie zo als het nu is gegaan.
 

 


Uitvoerenden gezocht

03-10-2019 00:00

En ik zoek altijd nog wat uitvoerenden voor bepaalde stukken die al uitgegeven zijn maar nog niet officieel gespeeld, vraag gerust, want ik heb nog wat ongebruikelijke combi's liggen. Misschien is er iets voor je bij.

Zie lijst composities.

Foli

Ik heb mijn compositie voor Contrabas afgerond.  De compositie gaat over Afrika en de titel is Foli: het betekent er is geen beweging zonder ritme. Ik werk hiervoor samen met contrabassiste Alejandra Rony Rojas. Dit wordt een meerjaren project. Misscien dat er nog andere contrabassisten zijn voor deze compositie.

Chant de Printemps
Er is me toegezegd dat een koor dit gaat zingen, maar ik heb geen zekerheid hierover. 
 
Schicksal

Het Haarlem trio wil 'Schicksal' compositie over een schilderij van Franz Marc (Tierschicksale) gaan uitvoeren, in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch,  Isabel Vaz (cello), Daan Treur (piano) en Natasa Gruic (viool).  Deze keer was Natasa in het buitenland dus zijn er nu  stukken voor duo uitgevoerd. Descending to Avalon (cello solo) en Piano Painting (piano)     Voorlopig is 'Schicksal' even weggelegd tot een volgend optreden van het trio.

Phenomenal Woman

Kaiyi Min (sopraan) gaat 'Phenomenal Woman' instuderen, indien een mogelijkheid uitvoeren. Maar graag ook andere gegadigden.

De koekoek op de toren zat

 Het stuk is uitgegeven door DMP/Metropolis, het is de 24e uitgave. Zoek nog een goed koor.

Cosmic Butterfly

Mijn viool /cello compositie "Cosmic Butterfly" is afgerond, het is een spannend stuk geworden.

Lost in a winterworld

Voor harp solo, leuk stuk met effecten, zoek nog een durfal.

Mizu no Oto 
Een compositie over een Japanse tuin op een japanse manier geschreven.
 
Moon en Awaking

Ik zoek nog uitvoerenden voor twee clarinet/cello stukken. Een is Moon, dit laat alle schijngestalten van de maan voorbijkomen en het ander is Awaking geschreven in de stijl van Messiaen. Pierre Lafay (clarinet leraar conservatorium Groningen ) heeft het klarinetgedeelte doorgespeeld en vindt het een zeer goed stuk. Nu nog uitvoerenden zoeken. 

 

 

 

 

 

Onderdelen 1 - 2 van 2