News

Zodiac

14-12-2022 21:48

https://www.principalchairs.com/flute/zacharias-tarpagkos/

Zacharias Tarpagkos gaat binnenkort met zijn klas voor Contemporary Music aan de universiteit beginnen te werken aan Zodiac.

zie bericht:

Dear Joke,

I am very happy and very excited with your email. Tomorrow I have a class of extended techniques in high school students and will be AMAZING to work on your pieces . I will keep you informed with photos, videos and recordings. Of course all the credits are to the composer (you) and of course in any performance of the whole piece or part of it you will be delivered in the email a programm , a poster and recording .

I am always at your disposal for communication, ideas and thoughts,

I send you my best greetings and I am VERY thankful for your gesture,
Zach Tarpagos  

Petite flûte joyeuse

17-11-2022 21:46

Nieuwe compositie voor piccolo solo.

In this moment Dusica Nikolic is helpfull with the composition and playing it through.


De Koekoek op de toren voor satb koor.

15-11-2022 14:10

In januari 2023 gaat Meike Warmoeskerke met haar koor uit Dinteloord de 'Koekoek op de toren' uitvoeren.Printemps voor koor

17-10-2022 11:48

Van John Damsma heb ik het advies gekregen om mijn koorstuk te promoten en hij heeft me ook een stel namen van héél goede koren gegeven, want dat was wel nodig zei hij. 

Dus ben ik daarmee aan de slag gegaan. De compositie was net klaar voor de coronatijd en zou uitgevoerd worden, maar alles is anders verlopen.

Ik heb het stuk gecomponeerd en heel goede adviezen  Mark van Platen gekregen voor alle puntjes op de i en dat was wel nodig want hij is de specialist voor koormuziek en koormuziek is toch net een ander genre.

Dus ik ben benieuwd of ik wat reacties krijg.

Funny Distances

24-09-2022 13:32

Funny Distances is een stuk voor fluit solo, de compositie is gebasseerd op enkel afstanden van een kleine secunde, kleine terts, kwart en kwint.

is deze week opgenomen en gespeeld door Gyorgy Fazakas  was een leuke samenwerking.

https://youtu.be/y2Z4SovFcJk


 

Pa-ni

31-03-2022 10:52

Pa-ni

Is een compositie voor bas clarinet gebasseerd op hindustaanse muziek.

Het is een soort regen raga (Malhar) maar dan een door mij gemaakte regenraga op oude patronen.

Michele Adelezzi want to play and perform this composition in 2023


Secret Date

31-03-2022 10:51

Secret Date  is  het zelfde stuk als Gaiteta maar met een nieuwe naam voor 

bas klarinet geschreven en wordt t.z.t uitgegeven.

Er zijn diverse mensen die het willen spelen, volgend jaar weet ik wel hoe het afloopt.


The Shadow

31-10-2021 19:29

Muziek op een sprookje van Hans Cristiaan Andersen voor fluit en basfluit wordt binnenkort uitgegeven. Ik heb de proefdruk al ontvangen.  

Ligt nu bij een Helen Hendriks , die een opname in een studio wil maken en beide partijen wil compileren en ze zit er verder over te denken om er een arti filmpje bij te maken. Met (geboetseerde) figuurtjes die dan zo belicht worden dat de schaduw letterlijk een eigen leven leidt.

Contemplation

01-10-2021 19:17

Deze zomer heb ik een stuk geschreven voor klarinet solo. Contemplation of te wel Overpeinizing.

Ik heb het hele coronajaar even in muziek omgezet, zoals ik en velen het ervaren hebben.

Natuurlijk kan het ook een overpeinzing van een heel leven zijn, met alle up en downs.

Ieder moet  maar invullen wat hij/zij bij de muziek denkt/voelt of niet denkt.

Het stuk is opgedragen aan Hans Hemerijck mijn uitgever waar ik dit jaar 10 jaar mee samenwerk en wordt uitgegeven t.z.t.

Het stuk is uitgevoerd door Werner De Bleser en er is een opname van gemaakt. 

https://soundcloud.com/user-775792163/van-dal-kleijne-joke-contemplation

Pandora

23-05-2021 11:28

Pandora compositie voor viool solo is nu bij de uitgever. Hij vond het een mooi solo werk, dus het zal tzt wel uitgegeven worden. ( Momenteel ligt alles nog steeds stil door corona.)

Het gaat over de doos van Pandora dus uit de Griekse mythelogie. Als basis is het lied van Seikilos genomen, het oudste lied ooit gevonden met tekst  en muziek in Griekenland. 

Het was erg leuk werk om het verhaal uit te beelden. Dat is ook wat ik altijd het liefste doe en ik maak er mijn eigen verhaal van in noten en woorden.   Quirine van Hoek, Claire Adams, en Irene Bossier hebben me van goede raad voorzien.

Natasa Grujic  gaat het in programma opnemen binnenkort

Uitvoerenden gezocht: contact me via mijn facebook account

01-05-2021 15:00

En ik zoek altijd nog wat uitvoerenden voor bepaalde stukken die al uitgegeven zijn maar nog niet officieel gespeeld, vraag gerust, want ik heb nog wat ongebruikelijke combi's liggen. Misschien is er iets voor je bij.

Zie lijst composities.

Foli

Ik heb mijn compositie voor Contrabas afgerond.  De compositie gaat over Afrika en de titel is Foli: het betekent er is geen beweging zonder ritme.  Misscien dat er nog  contrabassisten zijn voor deze compositie.

Chant de Printemps
ben een nieuwe PR ronde gestart.
 
Schicksal

Het Haarlem trio wil 'Schicksal' compositie over een schilderij van Franz Marc (Tierschicksale) gaan uitvoeren, in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch,  Isabel Vaz (cello), Daan Treur (piano) en Natasa Gruic (viool).  Deze keer was Natasa in het buitenland dus zijn er nu  stukken voor duo uitgevoerd. Descending to Avalon (cello solo) en Piano Painting (piano)     Voorlopig is 'Schicksal' even weggelegd tot een volgend optreden van het trio als het nog bestaat.

Phenomenal Woman

Kaiyi Min (sopraan) gaat 'Phenomenal Woman' instuderen, indien een mogelijkheid uitvoeren. Maar graag ook andere gegadigden.

De koekoek op de toren zat

 Het stuk is uitgegeven door DMP/Metropolis, het is de 24e uitgave. Zoek nog een goed koor. Het is momenteel bij Maike Warmoeskerken dus afwachten. Het Koor van Meike in Dinteloord  gaat het volgend jaar uitvoeren

Cosmic Butterfly

Mijn viool /cello compositie "Cosmic Butterfly" is afgerond, het is een spannend stuk geworden. Cor Coppoolse  en Irene  Bossier hebben interesse het tzt uit te voeren 

Lost in a winterworld

Voor harp solo, leuk stuk met effecten, zoek nog een durfal. Carla Bos durft het aan en gaat het deze winter  uitvoeren.

Mizu no Oto 
Een compositie over een Japanse tuin op een japanse manier geschreven. compositie voor harp en viool.
 
Moon en Awaking

Ik zoek nog uitvoerenden voor twee clarinet/cello stukken. Een is Moon, dit laat alle schijngestalten van de maan voorbijkomen en het ander is Awaking geschreven in de stijl van Messiaen. Pierre Lafay (clarinet leraar conservatorium Groningen ) heeft het klarinetgedeelte doorgespeeld en vindt het een zeer goed stuk. Nu nog uitvoerenden zoeken. 

Brian Nelson in Zuid Afrika gaat het  binnenkort instuderen met een cellist, waar ik naam nog niet van weet.

 

 

 

 

 

news

03-10-2019 12:46

Gaiteta

Ondanks de coronacrisis heb ik toch een compositie geschreven voor cello solo voor Isabel Vaz. ze gaat het tzt uitvoeren. 
Het idee is gebaseerd op Galiciaanse cantigas van rond 1300 en ook in deze middeleeuwse  stijl geschreven.
Het stuk gaat over een jonkvrouw op haar kasteel. Ze heeft een afspraakje met haar minnaar en het stuk gaat over de dag voor het nachtelijk avontuur. Begint met de zonsopgang en eindigt met de zonsopgang de dag erna. 

 

Ook heb ik van Gaiiteta een bewerking voor carillon gemaakt, Janno den Engelsman heeft het al doorgespeeld en vind het een heel goed stuk voor carillon. Het zal in mei 2022 gespeeld worden in Bergen op Zoom op het carillon van de Peperbus.  Dan heb ik nog een bewerking gemaakt voor bas klarinet dit stuk heeft een andere titel op aanraden van de uitgever. En op aanraden van Peter Geijsels heb ik het stuk bewerkt en hij heeft me goede raad gegeven.

Alle drie de stukken worden tzt uitgegeven.

 

Album 25-26-27 ontvangen van de uitgever.

Farewell without words voor orgel
Alvìsmàll voor fluit of theremin of viool en harp of piano
Zodiac voor fluit en piano

 

The Shadow (de Schaduw) sprookje van H.C Andersen

Voor fluit en basfluit. ik zoek nog uitvoerders. In 2020 gemaakt en toen viel het doek.
het stuk wordt wel tzt uitgegeven
 

Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor  kamerkoor SATB  afgerond.  Het stuk heet: Chant de Printemps. Ik heb hier 5 maanden aan gewerkt en meerdere besprekingen met Mark van Platen gehad en het is een uitdagende compositie geworden voor een heel goed koor. Een hedendaagse compositie op een oud gedicht. Een compliment gehad van Mark Versteeg dat het een prachtig koorwerk is. Peter Paul van Beekum heeft het op de lessenaar van het Helmonds kamerkoor gezet en het is goed ontvangen maar helaas kwam corona dus afwachten wat er verder gebeurd.

Ook dit stuk ligt bij de uitgever en wordt tzt uitgegeven.

 

 

 

 

 


Onderdelen 1 - 12 van 12