News

Funny Distances

24-09-2022 13:32

Funny Distances is een stuk voor fluit solo 

het bestaat alleen uit de afstanden van kleine secunde, kleine terts, kwart en kwint.

dus uitdagend en nieuw

interesse? benader me via mijn facebook account.

Pa-ni

31-03-2022 10:52

Pa-ni

Is een compositie voor bas clarinet gebasseerd op hindustaanse muziek.

Het is een soort regen raga (Malhar) maar dan een door mij gemaakte regenraga op oude patronen.

Secret Date

31-03-2022 10:51

Secret Date  is  het zelfde stuk als Gaiteta maar met een nieuwe naam voor 

bas klarinet geschreven en wordt t.z.t uitgegeven.

The Shadow

31-10-2021 19:29

Muziek op een sprookje van Hans Cristiaan Andersen voor fluit en basfluit wordt binnenkort uitgegeven. Ik heb de proefdruk al ontvangen.  

Contemplation

01-10-2021 19:17

Deze zomer heb ik een stuk geschreven voor klarinet solo. Contemplation of te wel Overpeinizing.

Ik heb het hele coronajaar even in muziek omgezet, zoals ik en velen het ervaren hebben.

Natuurlijk kan het ook een overpeinzing van een heel leven zijn, met alle up en downs.

Ieder moet  maar invullen wat hij/zij bij de muziek denkt/voelt of niet denkt.

Het stuk is opgedragen aan Hans Hemerijck mijn uitgever waar ik dit jaar 10 jaar mee samenwerk en wordt uitgegeven t.z.t.

Het stuk is uitgevoerd door Werner De Bleser en er is een opname van gemaakt.

Pandora

23-05-2021 11:28

Pandora compositie voor viool solo is nu bij de uitgever. Hij vond het een mooi solo werk, dus het zal tzt wel uitgegeven worden. ( Momenteel ligt alles nog steeds stil door corona.)

Het gaat over de doos van Pandora dus uit de Griekse mythelogie. Als basis is het lied van Seikilos genomen, het oudste lied ooit gevonden met tekst  en muziek in Griekenland. 

Het was erg leuk werk om het verhaal uit te beelden. Dat is ook wat ik altijd het liefste doe en ik maak er mijn eigen verhaal van in noten en woorden.   Quirine van Hoek, Claire Adams, en Irene Bossier hebben me van goede raad voorzien.

Uitvoerenden gezocht: contact me via mijn facebook account

01-05-2021 15:00

En ik zoek altijd nog wat uitvoerenden voor bepaalde stukken die al uitgegeven zijn maar nog niet officieel gespeeld, vraag gerust, want ik heb nog wat ongebruikelijke combi's liggen. Misschien is er iets voor je bij.

Zie lijst composities.

Foli

Ik heb mijn compositie voor Contrabas afgerond.  De compositie gaat over Afrika en de titel is Foli: het betekent er is geen beweging zonder ritme.  Misscien dat er nog  contrabassisten zijn voor deze compositie.

Chant de Printemps
Er is me toegezegd dat een koor dit gaat zingen, maar ik heb geen zekerheid hierover. 
 
Schicksal

Het Haarlem trio wil 'Schicksal' compositie over een schilderij van Franz Marc (Tierschicksale) gaan uitvoeren, in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch,  Isabel Vaz (cello), Daan Treur (piano) en Natasa Gruic (viool).  Deze keer was Natasa in het buitenland dus zijn er nu  stukken voor duo uitgevoerd. Descending to Avalon (cello solo) en Piano Painting (piano)     Voorlopig is 'Schicksal' even weggelegd tot een volgend optreden van het trio als het nog bestaat.

Phenomenal Woman

Kaiyi Min (sopraan) gaat 'Phenomenal Woman' instuderen, indien een mogelijkheid uitvoeren. Maar graag ook andere gegadigden.

De koekoek op de toren zat

 Het stuk is uitgegeven door DMP/Metropolis, het is de 24e uitgave. Zoek nog een goed koor. Het is momenteel bij Maike Warmoeskerken dus afwachten.

Cosmic Butterfly

Mijn viool /cello compositie "Cosmic Butterfly" is afgerond, het is een spannend stuk geworden. Cor Coppoolse  en Irene  Bossier hebben interesse het tzt uit te voeren 

Lost in a winterworld

Voor harp solo, leuk stuk met effecten, zoek nog een durfal. Annemieke Ijzerman misschien.

Mizu no Oto 
Een compositie over een Japanse tuin op een japanse manier geschreven. compositie voor harp en viool.
 
Moon en Awaking

Ik zoek nog uitvoerenden voor twee clarinet/cello stukken. Een is Moon, dit laat alle schijngestalten van de maan voorbijkomen en het ander is Awaking geschreven in de stijl van Messiaen. Pierre Lafay (clarinet leraar conservatorium Groningen ) heeft het klarinetgedeelte doorgespeeld en vindt het een zeer goed stuk. Nu nog uitvoerenden zoeken. 

 

 

 

 

 

news

03-10-2019 12:46

Gaiteta

Ondanks de coronacrisis heb ik toch een compositie geschreven voor cello solo voor Isabel Vaz. ze gaat het tzt uitvoeren. 
Het idee is gebaseerd op Galiciaanse cantigas van rond 1300 en ook in deze middeleeuwse  stijl geschreven.
Het stuk gaat over een jonkvrouw op haar kasteel. Ze heeft een afspraakje met haar minnaar en het stuk gaat over de dag voor het nachtelijk avontuur. Begint met de zonsopgang en eindigt met de zonsopgang de dag erna. 

 

Ook heb ik van Gaiiteta een bewerking voor carillon gemaakt, Janno den Engelsman heeft het al doorgespeeld en vind het een heel goed stuk voor carillon. Het zal in mei 2022 gespeeld worden in Bergen op Zoom op het carillon van de Peperbus.  Dan heb ik nog een bewerking gemaakt voor bas klarinet dit stuk heeft een andere titel op aanraden van de uitgever. En op aanraden van Peter Geijsels heb ik het stuk bewerkt en hij heeft me goede raad gegeven.

Alle drie de stukken worden tzt uitgegeven.

 

Album 25-26-27 ontvangen van de uitgever.

Farewell without words voor orgel
Alvìsmàll voor fluit of theremin of viool en harp of piano
Zodiac voor fluit en piano

 

The Shadow (de Schaduw) sprookje van H.C Andersen

Voor fluit en basfluit. ik zoek nog uitvoerders. In 2020 gemaakt en toen viel het doek.
het stuk wordt wel tzt uitgegeven
 

Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor  kamerkoor SATB  afgerond.  Het stuk heet: Chant de Printemps. Ik heb hier 5 maanden aan gewerkt en meerdere besprekingen met Mark van Platen gehad en het is een uitdagende compositie geworden voor een heel goed koor. Een hedendaagse compositie op een oud gedicht. Een compliment gehad van Mark Versteeg dat het een prachtig koorwerk is. Peter Paul van Beekum heeft het op de lessenaar van het Helmonds kamerkoor gezet en het is goed ontvangen maar helaas kwam corona dus afwachten wat er verder gebeurd.

Ook dit stuk ligt bij de uitgever en wordt tzt uitgegeven.

 

 

 

 

 


Onderdelen 1 - 8 van 8