News

Pandora

02-12-2020 19:55

Ik ben aan een compositie voor viool solo aan het werken.

Het gaat over de kruik of doos van Pandora dus uit de Griekse mythelogie.

Het is erg leuk werk om het verhaal uit te beelden. Dat is ook wat ik altijd het liefste doe en ik maak er mijn eigen verhaal van in noten en woorden.   Het stuk is gebaseerd op oude Griekse muziek en dat alleen al is zo leuk om te ontdekken.  

news

03-10-2019 12:46

Gaiteta

Ondanks de coronacrisis heb ik toch een compositie geschreven voor cello solo voor Isabel Vaz, ze gaat het binnenkort doorspelen.
Het idee is gebaseerd op Galiciaanse cantigas van rond 1300 en ook in deze middeleeuwse  stijl geschreven.
Het stuk gaat over een jonkvrouw op haar kasteel. Ze heeft een afspraakje met haar minnaar en het stuk gaat over de dag voor het nachtelijk avontuur. Begint met de zonsopgang en eindigt met de zonsopgang de dag erna. 
Ook heb ik van dit stuk een bewerking voor carillon gemaakt, Janno den Engelsman gaat het binnenkort doorspelen, dus nog even afwachten wanneer de musici tijd hebben. Wordt binnenkort uitgegeven.

 

Album 25-26-27 ontvangen van de uitgever.

Farewell without words voor orgel
Alvìsmàll voor fluit of theremin of viool en harp of piano
Zodiac voor fluit en piano

 

The Shadow (de Schaduw) sprookje van H.C Andersen

Voor fluit en basfluit. Wordt in april verder bekeken en ingestudeerd Door Marco Schaap en zijn lerares .
binnenkort meer hierover.
 

Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor  kamerkoor SATB  afgerond.  Het stuk heet: Chant de Printemps. Ik heb hier 5 maanden aan gewerkt en meerdere besprekingen met Mark van Platen gehad en het is een uitdagende compositie geworden voor een heel goed koor. Een hedendaagse compositie op een oud gedicht. Een compliment gehad van Mark Versteeg dat het een prachtig koorwerk is. Peter Paul van Beekum zet het binnenkort op de lessenaar van het Helmonds kamerkoor dus even afwachten, maar toen kwam corona. Het stuk is goed ontvangen en ik krijg volgende week een voorlopige opname van de eerste twee coupletten.

 

 

 

 

 


Uitvoerenden gezocht

03-10-2019 00:00

En ik zoek altijd nog wat uitvoerenden voor bepaalde stukken die al uitgegeven zijn maar nog niet officieel gespeeld, vraag gerust, want ik heb nog wat ongebruikelijke combi's liggen. Misschien is er iets voor je bij.

Zie lijst composities.

Foli

Ik heb mijn compositie voor Contrabas afgerond.  De compositie gaat over Afrika en de titel is Foli: het betekent er is geen beweging zonder ritme. Ik werk hiervoor samen met contrabassiste Alejandra Rony Rojas. Dit wordt een meerjaren project. Misscien dat er nog andere contrabassisten zijn voor deze compositie.

Chant de Printemps
Er is me toegezegd dat een koor dit gaat zingen, maar ik heb geen zekerheid hierover. 
 
Schicksal

Het Haarlem trio wil 'Schicksal' compositie over een schilderij van Franz Marc (Tierschicksale) gaan uitvoeren, in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch,  Isabel Vaz (cello), Daan Treur (piano) en Natasa Gruic (viool).  Deze keer was Natasa in het buitenland dus zijn er nu  stukken voor duo uitgevoerd. Descending to Avalon (cello solo) en Piano Painting (piano)     Voorlopig is 'Schicksal' even weggelegd tot een volgend optreden van het trio.

Phenomenal Woman

Kaiyi Min (sopraan) gaat 'Phenomenal Woman' instuderen, indien een mogelijkheid uitvoeren. Maar graag ook andere gegadigden.

De koekoek op de toren zat

 Het stuk is uitgegeven door DMP/Metropolis, het is de 24e uitgave. Zoek nog een goed koor.

Cosmic Butterfly

Mijn viool /cello compositie "Cosmic Butterfly" is afgerond, het is een spannend stuk geworden.

Lost in a winterworld

Voor harp solo, leuk stuk met effecten, zoek nog een durfal.

Mizu no Oto 
Een compositie over een Japanse tuin op een japanse manier geschreven.
 
Moon en Awaking

Ik zoek nog uitvoerenden voor twee clarinet/cello stukken. Een is Moon, dit laat alle schijngestalten van de maan voorbijkomen en het ander is Awaking geschreven in de stijl van Messiaen. Pierre Lafay (clarinet leraar conservatorium Groningen ) heeft het klarinetgedeelte doorgespeeld en vindt het een zeer goed stuk. Nu nog uitvoerenden zoeken. 

 

 

 

 

 

Onderdelen 1 - 3 van 3