Toekomst Muziek

27-03-2019 00:00

 

19 mei  

Wordt mijn compositie 'Afscheid zonder woorden' gespeeld door Fabrizio Rossi in de buurt van Rome in een klein kerkje en op een klein orgel.  15 Mei is mijn vader jarig en de compositie was voor hem. Dus vind ik het heel fijn dat het in deze week wordt uitgevoerd en zo even  van de uitgever gehoord dat hij  'dit mooie orgelstuk' uit wil geven

 

Rainbows

Momenteel heb ik een compositie voor Trio Kodama afgerond: Momoko Noguchi | viool, Elisabeth Runge | altviool, Mileva Fialova | cello. (Alle drie deze dames spelen in het residentie orkest. )  
Momoko komt uit Japan, Elisabeth uit Duitsland en Mileva uit Tjechië.
De compositie gaat over de drie landen waar de spelers vandaan komen en die landen zijn verbonden door denkbeeldige regenbogen. Het stuk bestaat uit een intro en drie delen. In elk deel vertelt één speler over zijn land en de anderen luisteren en spelen mee. Tussen de delen klimmen ze  (denkbeeldig) tegen de  de regenboog op Pizz. en glijden er aan de andere kant weer af Gliss. en zo komen ze in het volgende land.  De compositie is enigszins gebaseerd op de volkliederen van de landen en moet ook uitdragen dat in muziek ieder wordt verbonden, wat voor taal je ook spreekt en waar je ook vandaan komt. De compositie is soms een beetje speels, maar is wel een hedendaagse compositie. 
Mei-juni wordt het doorgespeeld. (repetities)
 
Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor  kamerkoor SATB  afgerond.  Het stuk heet: Chant de Printemps. Ik heb hier 5 maanden aan gewerkt en meerdere besprekingen met Mark van Platen gehad en het is een uitdagende compositie geworden voor een heel goed koor. Een hedendaagse compositie op een oud gedicht. Een compliment gehad van Mark Versteeg dat het een prachtig koorwerk is.

Foli

Ik heb mijn compositie voor Contrabas afgerond.  De compositie gaat over Afrika en de titel is Foli: het betekent er is geen beweging zonder ritme. Ik werk hiervoor samen met contrabassiste Alejandra Rony Rojas. Dit wordt een meerjaren project.

Todi's Gamuts.
23 maart 2019 zou ook worden uitgevoerd in het historisch centrum van Rome: door Rogier de Pijper (fluit) en Fabrizio Rossi (piano).

 Dit was de bedoeling maar de pianist kwam in tijdnood dus misschien volgende keer.  Hiervoor in de plaats zijn nu 4 stukjes uit mijn album Laugh with Bach uitgevoerd dit is een kennismaking met hedendaagse muziek voor 'intermediate students'

Schicksal

Het Haarlem trio wil 'Schicksal' compositie over een schilderij van Franz Marc (Tierschicksale) gaan uitvoeren, in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch,  Isabel Vaz (cello), Daan Treur (piano) en Natasa Gruic (viool). Voorlopig is het ingepland op  7 september 2019.

Phenomenal Woman

Kaiyi Min (sopraan) gaat 'Phenomenal Woman' instuderen, indien een mogelijkheid uitvoeren. 

De koekoek op de toren zat

 Het stuk is uitgegeven door DMP/Metropolis, het is de 24e uitgave.

Cosmic Butterfly

Mijn viool /cello compositie "Cosmic Butterfly" is afgerond, het is een spannend stuk geworden, er is meer dan een half jaar aan gewerkt en ik hoop spoedig uitvoerenden te vinden.

Lost in a winterworld

Voor harp solo, leuk stuk met effecten, zoek nog een durfal.

Moon en Awaking

Ik zoek nog uitvoerenden voor twee clarinet/cello stukken. Een is Moon, dit laat alle schijngestalten van de maan voorbijkomen en het ander is Awaking geschreven in de stijl van Messiaen. Pierre Lafay (clarinet leraar conservatorium Groningen ) heeft het klarinetgedeelte doorgespeeld en vindt het een zeer goed stuk. Nu nog uitvoerenden zoeken. 

Descending to Avalon

Album 23  is net uitgekomen : 'Descending to Avalon' (cello solo) opgedragen aan Maya Fridman. Op 22 april speelde Maya het  en deze keer in  in Sint Michielsgestel. Dus thuiswedstrijd. Wacht nog steeds op een opame. Maya heeft het al meerdere keren in Nederland gespeeld. H et is wel als première gespeeld in de Gaudeamus week en op het internationaal cello festival in Zutphen en de rest een half jaar in het programma opgenomen geweest.

En ik zoek altijd nog wat uitvoerenden voor bepaalde stukken die al uitgegeven zijn maar nog niet officieel gespeeld, vraag gerust, want ik heb nog wat ongebruikelijke combi's liggen. Misschien is er iets voor je bij.

Zie lijst composities.