toekomst muziek

26-06-2018 00:00

TOEKOMST MUZIEK!

Chant du printemps

Momenteel ben ik bezig een stuk voor koor SATB  van Peter Paul van Beekum, hij gaat het eerste couplet door zijn beste koor laten zingen.  Het wordt gecomponeerd met gebruik van de octotonische toonladder  en ik mag niet teveel dissonantjes gebruiken. Oei oei. Dus even afwachten hoe het klankbeeld is.

Rogier de Pijper  en Liesbeth van Veldhoven hebben 'Todi's Gamuts' uitgevoerd  op 29 juni om 12:00 in de Waalse kerk in Breda (fluit en piano) dus een wereld première en het stuk is bij het publiek heel goed ontvangen. Rogier en Liesbeth gaan het in hun programma opnemen.

21 -24 maart 2019 wordt het ook uitgevoerd in het historisch centrum van Rome; door Rogier de Pijper en Fabrizio Rossi.

Album 23  is net uitgekomen : 'Descending to Avalon' opgedragen aan Maya Fridman. Op 22 april speelt  Maya het  en deze keer in  in Sint Michielsgestel. Dus thuiswedstrijd. Wacht nog op een opame. Maya heeft het al in heel Nederland gespeeld.

Kaiyi Min (sopraan) gaat 'Phenomenal Woman' instuderen, indien een mogelijkheid uitvoeren. Haar koor is 'De koekoek op de toren zat' aan het instuderen een zeer vrijebewerking van een middeleeuws lied. 

Mijn viool /cello compositie "Cosmic Butterfly" is afgerond, het is een spannend stuk geworden, er is meer dan een half jaar aan gewerkt en ik hoop spoedig uitvoerenden te vinden. Ik heb momenteel nog wat contacten lopen, Maya,  Linde en Thomas,  maar ik zoek nog naar echte uitvoerders. Misschien dat Thorwald Jörgensen goed contacten kan leggen in Zwitserland.

Ik heb mijn nieuwe compositie voor Contrabass.  Nu nog een contrabassist vinden. De compositie gaat over Afrika en de titel is Foli: het betekent er is geen beweging zonder ritme. 

Annemieke Breunesse gaat 'Lost in a winterworld' voor harp  uitvoeren als ze een solo recital heeft, maar dat wordt wel volgende winter, zo ook Renske de Leuw.

Marieke Vos en Maya Fridman gaan nog een paar clarinet cello stukken van me bekijken en indien gelegenheid uitvoeren. may gaat de stukken promoten.

Het Haarlem trio wil 'Schicksal' gaan uitvoeren (indien uitvoerings mogelijkheid), in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch,  Isabel Vaz, Daan Treur en een violist. De afspraken zijn gepland, alleen is de violist gestopt bij het trio dus het is zoeken naar een nieuwe violist. Het is denk ik mijn 'Schicksal' want het is nu al de tweede keer dat een trio problemen heeft en uit elkaar valt.

Rien Donkersloot gaat Mécanique Céleste voor carillon in 2018 uitvoeren, heeft hij beloofd. 

Jo Hennen en Tom van Aarle  voor saxofoon en accordeon , 'Waves (sax) en 'Mystery'  (sax-accordeon) uitvoeren, krijg nog bericht wanneer.