Toekomst Muziek

04-01-2019 00:00

Rainbows

Momenteel ben ik gestart met een compositie voor Trio Kodama: Momoko Noguchi | viool, Elisabeth Runge | altviool, Mileva Fialova | cello. (Alle drie deze dames spelen in het residentie orkest. )  
Dus de komende maanden wordt het weer veel denken en veel muziek. 
 
Chant de printemps

Momenteel heb ik de compositie voor het Helmonds kamerkoor SATB  afgerond,  met als dirigent Peter Paul van Beekum. Het stuk heet: Chant de Printemps en is voor het voorjaar 2019. 

Foli

Ik heb mijn compositie voor Contrabas afgerond.  De compositie gaat over Afrika en de titel is Foli: het betekent er is geen beweging zonder ritme. Ik werk hiervoor samen met contrabassiste Alejandra Rony Rojas.

Todi's Gamuts.
21 -24 maart 2019 wordt het ook uitgevoerd in het historisch centrum van Rome: door Rogier de Pijper en Fabrizio Rossi.

Rogier de Pijper  en Liesbeth van Veldhoven hebben 'Todi's Gamuts' al uitgevoerd  op 29 juni 2018 in de Waalse kerk in Breda (fluit en piano) dus een wereld première en het stuk is bij het publiek heel goed ontvangen. Rogier en Liesbeth gaan het in hun programma opnemen.

Piano Painting
Liesbeth van Veldhoven gaat Piano Painting in het voorjaar 2019 uitvoeren het is een stuk voor piano solo en gebasseerd op synethesie en de kleuren van Corsica.
 
Schicksal

Het Haarlem trio wil 'Schicksal' gaan uitvoeren, in de Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch,  Isabel Vaz (cello), Daan Treur (piano) en Natasa Gruic (viool). Voorlopig is het ingepland in september / oktober 2019.

Phenomenal Woman

Kaiyi Min (sopraan) gaat 'Phenomenal Woman' instuderen, indien een mogelijkheid uitvoeren. 

De koekoek op de toren zat

Kaiyi Mins koor is 'De koekoek op de toren zat' voor SATB aan het instuderen een zeer vrijebewerking van een middeleeuws lied.  Het stuk is uitgegeven door DMP/Metropolis, het is de 24e uitgave.

Cosmic Butterfly

Mijn viool /cello compositie "Cosmic Butterfly" is afgerond, het is een spannend stuk geworden, er is meer dan een half jaar aan gewerkt en ik hoop spoedig uitvoerenden te vinden. Ik heb momenteel nog wat contacten lopen.

Lost in a winterworld

Annemieke Breunesse en/of Annemieke Ijzerman gaat 'Lost in a winterworld' voor harp  uitvoeren als ze een solo recital hebben, maar het moet eerst gaan sneeuwen denk ik.

Moon en Awaking

Ik zoek nog uitvoerenden voor twee clarinet/cello stukken. Een is Moon, dit laat alle schijngestalten van de maan voorbijkomen en het ander is Awaking geschreven in de stijl van Messiaen. Pierre Lafay heeft het klarinetgedeelte doorgespeeld en zoekt nog naar een cellist.

Descending to Avalon

Album 23  is net uitgekomen : 'Descending to Avalon' (cello solo) opgedragen aan Maya Fridman. Op 22 april speelde Maya het  en deze keer in  in Sint Michielsgestel. Dus thuiswedstrijd. Wacht nog steeds op een opame. Maya heeft het al meerdere keren in Nederland gespeeld.

 

En ik zoek altijd nog wat uitvoerenden voor bepaalde stukken die al uitgegeven zijn maar nog niet officieel gespeeld, vraag gerust, want ik heb nog wat ongebruikelijke combi's liggen. Misschien is er iets voor je bij.

Zie lijst composities.